Blij = fijn

Blij = fijn

Bloggen, ik houd ervan. Schrijven is voor mij een heerlijk medium dat me helpt dingen van me af te gooien en daarnaast mijn gedachten ordent. De één doet dit door te boksen, te wandelen of te praten (dat laatste doe ik trouwens ook graag en veel). En ik doe dat het liefst door in de spreekwoordelijke pen te klimmen. En dat doet me dan weer denken aan dingen die fijn zijn. En ja, dat is heel persoonlijk, dingen die fijn zijn.

Vorige week kwam ik op het ingenieuze idee om een lijst te maken met daarop dingen waarvan ik blij word.En dat zijn er veel! Echt! En veel kleine dingen vooral ook. Van het kaliber met een bak thee op de bank, warm kruikje in de rug en mijn favoriete serie (dat is deze week ‘How to get away with murder’) op de buis. Oeh, echt!

Of het geven van een kusje op de slapende bolletjes van mijn kleintjes. Dat is ultiem geluk. Ook word ik blij van een gesprek met een kind over wie de ouders zeggen dat hij toch niks gaat zeggen. En dat hij juist heel open is. Mooi man!Jammer dat wij, want ik hoor het vaker, daar zo weinig bij stil staan. Mijzelf incluis, ik ben het niet voor niks gaan opschrijven om me er weer even bewust van te worden.

Op het werk, vanuit eigen ervaring spreek ik over het maatschappelijk werk, merk ik dat de druk om goed en snel te werken en vooral productie te draaien, steeds groter wordt. Ook worden we allemaal geacht generalistisch te werken en overal wat van te weten. Met de visie ‘Een gezin, een plan’.

Ik heb gemerkt dat deze manier van werken niet bij me past. Ik ben met trots specialist, geen generalist. Ik wil me kunnen richten op een ‘core business’ (ik haat, haat dit woord maar het is zo passend nu) en daarbij niet alleen mijn grote, maar ook mijn kleine successen Vieren. Met hoofdletter V.

Waarom ik dit relaas doe? Ik weet het niet precies. Misschien wil ik jou er even aan herinneren hoeveel mooie dingen het leven biedt. Op het werk en daarbuiten. Iets met bloggen, een fijn gesprek, cappuccino of kusjes op kinderhoofdjes.

En dat ik hoop dat je er bij deze een moment aandacht voor hebt. En dat je er een beetje blij van wordt. Zoiets.

Tags:
, , ,