Epic!

Epic!

Hoera! Het is december. De maand waarin je weer even gelooft in Sinterklaas. De maand waarin je – met een beetje geluk – sneeuwpoppen bouwt als een ware Michelangelo en vervolgens een heuse sneeuwengel creëert in knisperende, maagdelijk witte sneeuw. De maand waarin je je suf zoekt naar verantwoord speelgoed. Want alles voor de wondertjes die je ook wel je kinderen noemt. December: de maand waarin je je voor even eeuwig jong voelt. Hoera dus! Ja?

Nee dus. De tijd dat ik als verantwoordelijke moeder houten speelgoed kocht en plastic rotzooi uit mijn huis bande, ligt inmiddels lichtjaren achter me. Houten blokken werden vooral gebruikt om mee te gooien. De moestuintjes van een zekere supermarkt stierven steevast een stille en uitgedroogde dood. En plastic meuk bleek van alle drie het lievelingsspeelgoed.

‘Ik sta als een debiel dansjes te doen op nietszeggende liedjes’

Moves

Mijn meiden staan aan de vooravond van een zeker en vast uitdagende puberteit. De jongste volgt het goede voorbeeld dat hij ziet. En dus kijkt mijn lieftallige trio het liefst naar YouTubers Dylan Haegens, Dutchtuber en Djamila. Doen ze iets met Roblox, Among Us en Minecraft. En spelen ze spelletjes op Snapchat én maken ze natuurlijk filmpjes op TikTok.

Eerlijk is eerlijk, ik kan het niet bijhouden. Echt, ik probeer het. Ik sta ook als een debiel dansjes op nietszeggende hits te doen. Mijn Just Dance moves zijn ongekend. Ik durf die best een keer voor je uit te voeren. Alleen. In de huiskamer. Met de gordijnen dicht. Dus ja, ik probeer het echt. Nee maar écht echt.

Real life

Er is echter één pijnpuntje. Een kleintje maar. Met grootse gevolgen voor mijn imago hier in huis. Het is de taal. Alles is epic, so satisfying en nice. En wie weet wat oh my gosh, TGIF en FYI betekent. En waarom willen mijn meiden zo graag een imposter zijn? Help. Iemand? Sinds ik kansloos achter de taalfeiten aanloop, word ik niet meer op waarde geschat.

‘Serieus mam, ken jij Kalvijn niet? Dat is echt disappointing.’

‘Ik weet wel wat disappointing betekent. Het betekent teleurstellend. Dat is toch goed? Ik heb dat vroeger op de havo geleerd.’

‘Mam, doe niet zo je best. Chill, je bent gewoon oud. Maar wel great hoor.’

Oud dus. Ik. Pfff. Ik hoop zó op een koude winter met heel veel sneeuw. Ga ik kerstengelen maken. En sneeuwpoppen. En keihard schreeuwen dat je zo oud bent als je voelt. En dat ik me heel nice, epic en vooral satisfying voel. In real life.