Lambert van Achter terechte winnaar vierde editie ‘Denziz with the Stars’.

Zaterdagavond vond bij Denziz de alweer vierde editie van de kolderieke danswedstrijd ‘Denziz with the Stars’ plaats.
Dit jaar dansten bekende Boxtelaren Ronald de Jong (eigenaar Albert Heijn Boxtel), Kim Brusselers (uitbater Eetcafé de Kerk), Cor van der Steen (CV ‘Geen Drank Geen Klank), Cristel Buijs-Biemans (echtgenote van burgemeester Mark Buijs), Janneke Dankers (Bloemenshop Janneke), Lambert van Achter (De Knokkers) en Monique van Weert (CV ‘De Natneuzen’) nadat zij door Marion Veenstra van Denziz waren benaderd met de vraag mee te doen aan het carnavaleske evenement. Joke van Heesch moest wegens familieomstandigheden verstek laten gaan.
De presentatie was in de kundige handen van centrummanager Berry Dankers en de vierkoppige jury bestond uit de bekende dansleraar Marcus van Teijlingen (oud-deelnemer van televisieprogramma Dancing with the Stars), Pim van Loon (deelnemer Denziz with the Stars 2016), presentator en acteur Geert Hoes en Prins Peer d’n Twidde (Peter van As).

Fanatiek
Dat Denziz with the Stars een succes is, bleek uit het feit dat de avond met 450 kaarten uitverkocht was. Dit zorgde voor veel gezelligheid en aanmoediging van de zeven fanatieke dansers die de afgelopen periode meerdere malen per week geoefend hebben. Dat de intensieve dansrepetities hun vruchten hebben afgeworpen, was te zien aan het hoge niveau van de veelal onervaren dansers. Kim Brusselers: ,,Samen met mijn danspartner Femke Sue van Bragt heb ik zeven weken lang twee keer per week geoefend. We dansen de tango en ik ben heel nerveus”
Ook Ronald de Jong had last van zenuwen. ‘’Ik ben als laatste benaderd en heb daardoor de kortste periode gehad om te oefenen. Daarbij dans ik de jive en de cha cha cha en heb ik totaal geen danservaring.” De shirts die zijn collega’s hadden laten drukken met als tekst ‘Hamburgers met korting’, refererend aan het lied waarop hij danste, vond hij heel leuk. De Jong had er zin in: ,, En ja ik vind het ook heel spannend.”
En spannend was het zeker. Naast een volle zaal met fanatieke aanhangers, was er ook een professionele jury die de dansers beoordeelde op punten als techniek en show. Met de feedback die de deelnemers kregen, zat het overigens wel goed. Vooral Prins Peer d’n Twidde liet zijn enthousiasme blijken door alle deelnemers te belonen met het cijfer ‘elluf’.

Show
Ook was er veel aandacht voor het showelement. Zo huppelde er tijdens de dansact van Cristel Buijs een aantal extra dansers de dansvloer op en werd er tijdens de technisch vaardige Weense wals die Janneke Dankers met haar danspartner uitvoerde een mooi stuk toneelspel opgevoerd. Lambert van Achter kreeg hulp van een horde enthousiaste Knokkers en de cha cha cha van Monique van Weert en danspartner Tim van Haaren bruiste van energie.
Na een spannende strijd kwam Lambert van Achter, samen met danspartner Joëlle Saris, als terechte winnaar uit de bus. Volgens de jury was zijn uitvoering van de Jive ‘perfect’.
Een zichtbaar genietende Cor van der Steen won samen met danspartner Silvia van Nistelrooij de ‘Kolderprijs’ voor meest ludieke act.

Volgend jaar vindt de vijfde editie van Denziz with the Stars plaats waarover wordt gezegd dat dit zal gebeuren bij Sporthal ‘De Braken’.

(Bron: Brabants Centrum)